tiistai 15. syyskuuta 2009

Perillepaasemisyrityksia



Ei onnistu. En paase perille. En taidemusoon, en keramiikkamarkkinoille, en taidekortteliin.

Taytyy tyytya siihen, mita nakee perillepaasemisyritysten valilla!

Kavelymatkan paassa oleva taidemuseo oli ollut mielessani ja siis sinne aamusta jo.

Se oli kiinni. Tulevan kansallispaivan takia moni asia on muutettu kaupungissa. Taidemuseo aukeaa jalleeen 4 paivan kuluttua.

Seuraava kohde, paikallisten savipottien markkinat. Hotellime avulias Liu oli neuvonut minulle alueen kahden metroaseman valilla ja siis sinne.

Valilla kuljin lapi kujien haluamalleni metroasemalle, kilometrikaupalla taas. Soin pari varrasta kadun varrella ja lepuutin jalkojani Macin laihan kahvin aarella.

Nousin ulos metrosta ja huomasin olevani taas jollakin pilvenpiirtajaalueella. Miten taalla voisi olla savipottien markkinakujat?

Katselin oikeaa suuntaa ja hehtaariristeyksesta sain kartan avulla selvaa minne pain pitaisi lahtea. Alkoi kuitenkin tuntua ylivoimaiselta loytaa jotain pienta savipottia tasta kivimetsasta.

Jalatkin olivat tikuttaneet jo 5 tuntia sinne ja tanne. Luovuttaisinko vaikka olen jo nain lahella?

Paatin menna takaisin metrolle, silla huomenna lahtisin matkaan heti aamulla suoraan sile toiselle metroasemalle, joka on inhimillisemmassa kohdassa, silla olin kaynyt sen varrella silkkikorttelissa.Se on yhden kadun, ei julman risteyksen kohdalla.

Takaisin pitkia metrokaytavia. Valitsin Andigmenin metroaseman, josta tosin viela 3 km matka hotelliin. Ottaisin tutun bussin.

Lahdin kuitenkin kavelemaan ja loysin sattumalta kaupan jossa myytiin haluamani housut.

Ne housut ovat pikkulapsen housut, jotka on tehty kiinalaisen tavan mukaan niin, etta haaraommel on jatetty auki. Nain lapsia on helppo opettaa kuivaksi.

Puistossa istahdan valila jalkojani lepuuttamaan. Tanaan oikein kiinnitti huomiota, etta kymmenkunta leikkivaa lasta olivat kaikki poikia. Yleensa isonvanhemman kanssa. Mitenkohan laajaa on sukupuolen valinta tassa yhden lapsen yhteiskuntajarjestelmassa?

Kaikki ihailivat mummoa, joka tyonteli kaksospoikia kiinalaisissa lastenvaunuissa. Ne vasta olivat hauskat. Niiden taytyy olla aika vanhat, silla niissa oli 2 penkkia vastatusten. Vaunut olivat kuin korkealaitainen hakki, leikkikehan tapaan pinnoitettu mutta vahan viistoon niin etta selkanoja oli viisto: penkit molemmin puolin. Pyorat alla tietysti ja kadensija.

Kaksosten aiti tietysti bongaa helposti kaksoset.

2 kommenttia:

  1. voi pienet kaksoset! <3

    mä aina juttelen jos tapaan kaksosia
    en aina, mutta jos on otollinen tilanne
    on vähän kuin kuuluisi salaseuraan

    VastaaPoista
  2. Myöhemmin näin noita vaunuja yhdelläkin istuimella ja joskus iäkäs henkilö oli ottanut ne ostoskärryikseen. Näin neljät kaksoset Kiinassa. Aika helppo bongauskohde, kun muilla on vain yksi lapsi mukanaan. Kiinassa kaksoset on varmasti paljon enemmän kuin tuplaonni. Miljoonaonni.

    VastaaPoista