torstai 10. syyskuuta 2009

Zhanzizhonglu lu ja Dongsi Shitiao







Zhanzizhonglu lu ja Dongsi ShitiaoJuuri niin, pitaa muistaa, jos aikoo osata kotihotelliin! Toinen niistä johtaa hotelliimme.

Osoitteemme on aika ihana sekin:

Qing Zhu Yuan Hotel, No.113 Nan Luo Gu Xiang.pingan Dajie, Dongcheng District, Beijing, China
Suosittelen matkalaisille! Mukava pieni hotelli ihanalla hutong-alueella, vaatimaton, kaikki mukavuudetmukaanlukien ilmastointi. 2 hengen huone 240 RMB eli just alle 24 e (12 e / hlo)
www.gingzhuyanhotel.blog.sohu.com
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g294212-d1201820-Reviews-Qing_Zhu_Yuan_Inn-Beijing.html

Hotelleilla on omat kortit, joissa osoite taksia varten kiinaksi (mandariiniksi) ja pieni kartta alueesta missa se on. Se on tosi hyodyllinen pieni kartta alussa varsinkin. Jos ei tallaista korttia ole, kannattaa pyytää hotellilla lappua mukaan, joss nimi ja osoite. Samoin voi pyytää kirjoittamana paikan nimi, johon aikoo mennä omatoimisesti.

Nousin toissa iltana metrosta samaan paikkaan, josta aamulla lahdimme. Mutta mihin pain lahtisin siita? Edessa oli neljaan suuntaan jotain 5 kaistaa autoille, pari pyorailijoille. Ei nayttanyt yhtaan tutulta. Olin valinnut vaaran uloskaynnin.
Istahdin reunakivelle ja katselin rauhassa mahtavan risteyksen joka kohtaa. Ei tutun tuttua piirretta. Karttaan tarvitsee suurenuslasin, etta erottaa nuo katujen nimet, silla suuri kartta on pienella kiinankielisine ja englanninkielisine nimineen. Sitapaitsi minulla ei ollut aavistustakaan, mita katujen nimien pitaisi olla. Ylla on vasta kaksi vaihtoehtoa.

Muistin vain etta yksi noista kaduista vie lahelle hotellia. Mutta eri niminen.

Katselin viela kaikessa rauhassa, miten voisin paatella suunnan, ja silloin pilkotti silmaan toiselta kulmalta rakennusten valista keltainen vari, yes! sellainen iso kyltti olikin metron pyoraparkin vieressa. Iloisena ylitin valtakadun ja alkoikin nayttaa tutulta.

Joku on sanonut, ettei Pekingissa paase koskaan perille. Aika totta.

Myohemmin opin, etta suuret kadut muuttavat nimea tuosta vaan kesken kaiken ja niin oli tassakin tapauksessa, silla etsimani kadun nimi oli Di'anmen Dajie. Onneksi kadut on merkitty myos englanniksi kyltteihin.

Tanaan kavelin etsiskellen laamatemppelia. Kartan mittasuhteet ovat vahan hamaavat. Kavelin ja loysin, ehka 2 km ylimaaraista ja yhteensa noin 6-7 km matkan. Tulomatka olikin jo helppo. Ei se mitaan, silla on viehattavaa katsella katujen menoa ja meininkia, pysahtya maistamaan hoyrytettyja possunyytteja lounaaksi (10 senttia kappale), istua puistossa ja voimistella eteen sattuneilla voimistelutelineilla, pistaytya 5 tahden hotellissa kahvilla ja lukemassa China Today-lehti ja sen sellaista. Taytyy mainita yleisten vessojen yleisyys, niita on vahan valia ja jokaisessa on siivooja aina paikan paalla. Ne ovat olleet siisteja. Yleisesti taalla on lattiavessat. Nahtavyyksien yhteydessakin on hyvat vessat.

Ja aamulla tama matkaaja paatti kavella paivan kiinalaiset aamutossut jalassa. Ne ovat pehmeat ja mukavat. Kahden viime paivien tehokavelyt ovat hieman tuntuneet jaloissa, vaikka kengat ovat olevinaan kuinka hyvat eccot. Nyt olen ollut liikkeella 10 tuntia. Netti onkin viimeinen pysahdys ennen pienta kavelya kotihotelliin tuttua dajieta myoten. (dajie = avenue)

Ostin tulomatkalla 2 kpl yhden kilon painoista mangoa, sellaisia kuin Pakistanin parhaat ovat. 2 euroa kilo. Soin sellaisen aamiaiseksi. Viela sipseja makeista perunoista. Kangastakin ostin, jossa leiskuvat Kiinan pionit.

Paatin taas kerran kokeilla tata blogia ja avuliaan assistentin kanssa monen kiinankielisen klikattavan jalkeen se onnistui! Kokeilin saksalaisen reppulaisen antamaa kiertovinkkia taas. Mutta Aishalla on edelliset tekstit emailina ja laittaa kun ehtii...muuttohommiltaan seilla Melbournessa.

On kiva olla taalla rauhassa reilupi aika, todella tutustuu kaikenlaiseen arkipaivaiseen touhuun. Ja taisin mainita, etta pieni reissuvasymys kylla tiiviin Venajan-Mongolian matkustelun jalkeen vahan yllattikin. Kun ei maltettu oikein lepopaivaa viettaa.

http://www.beijingfinns.com/yleistietoapekingist.htm
Paljon katevaa tietoa Pekingista:
Tiedot ovat osittain vanhentuneet esim. liikenteen osalta (v. 2005), mutta historiatiedot annetaan nasakassa paketissa ja nehan pysyvat aika lailla aisoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti