lauantai 12. syyskuuta 2009

kotimatkalle 17.9.2009 - hotellimme Pekingissa






Kuvissa hotellimme ja hotellikadun varrelta. Suosikkiaamiaispaikkamme siina vieressa.

Saimme liput hotellimme aina auttavaisen vastaanottovirkailijan Liun avustuksella. Kokeilimme itse Finnairilta suoraan, mutta emme saaneet lahelle haluamaamme ja mita oli tarjolla, oli kallista. En ainakaan puhelimessa saanut suomenkielista henkiloa Finnairin toimistolla puhelimeen. Kotiin siis 17,9,2009 Finnairilla. Hotelli jarjesti edullisemmat liput kuin Finnairilta olisi suoraan saanut.

Liu on hoitanut meille myos junaliput Keltaisen meren rantakaupunkiin pariksi paivaksi parin tunnin junamatkan paassa. Liu on neuvonut monet bussit ja metrot ja menovinkit, kiertoajelut ja monet kaytannon asiat, aina iloisena. Lippupalvelusta otetaan pieni palvelumaksu, mutta se ei ole juuri mitaan (50 RMB per lippu eli noin 5e), silla taalla menisi kohtuuttomasti aikaa itse hommatessa.
Alussa kannattaa muuten tehda muutama kiertoajelu top 10 paikkoihin, silla niidenkaan omatoiminen katsominen ei onnistu helposti.Retken opas myos kertoo kaikenlaista historiasta ja vastailee kysymyksiin auliisi.

Aloimme jo ihmettelemaan, milloin Liulla on vapaapaiva ja kysyimme. Kiinalaisen uuden vuoden aikaan pari paivaa, saimme vastauksesksi. Siis olet toissa joka paiva. Kylla, vakuutti Liu. Sen huomasimmekin, silla nyt viikon ajan han on tullut polkupyoralla kahdentoista maissa ja on aina illalla kun palaamme viela toissa. Onko taalla olleenkaan tyolainsaadantoa?
Onko sinulla kesalomaa? Ei ole, vastasi Liu.

Kysyimme samaa myos hierojapojalta, joka tyoskentelee hotellimme vieressa hoitolassa. Sama vastus, toita 7 paivaa viikossa.

Jalkahierontani kesti tunnin ja maksoi 38 RMB eli juuri ja juuri 4 euroa. Mika siita lienee hierojan tuntipalkka?

Jalkoja liottaessa hierottiin myos olkapaat ja ylaselka. Tehokasta se on. En oikein ymmarra hinnoittelua, silla kokovartalohieronta joka myos kestaa tunnin,maksaa 100 RMB ylospain (10 e), riippuen tavasta ja paikasta (keskustan hienostopaikat ovat tietysti kalliimpia kuin tallaiset etuseina-auki-paikat. Meidan paikkamme on silti viihtyisa, hyvat nojatuolit, seinat koristeltu pionimaalauksin, taulutv lahettaa musiikkia ja vieressa soisee pieni akvaario.

Paikat ovat usein auki puoleenyohon, toiset pitempaankin. Seurasin siina ihmisia tunnin ajan ja kadulta tuli kysyjia kaiken aikaa, kaikkia ei voitu ottaakaan sisaan. Jalkahierontaa ihanampaa ei olekaan kun on paivan kavellyt. Mutta nuo tyoajat ja olot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti