keskiviikko 19. elokuuta 2009

Krasnojarskiin 19.8.2009, sitten Irkutskiin ja Baikalille

Latasin kuvia, varasimme viimeiset tunnit taalla ihanassa Tomskissa ystavien viihdyttamiseen kuvillamme :)

Valissa tilannetiedoitus.

Illalla matkustamme yobussilla Krasnojarskiin 10 h.
Paiva Krasnojarskissa. Sana on aika rusentavankuuloinen! Se onkin kivihiilikaupunki, suuri teollisuuskaupunki, mutta ennakkotietojen mukaan ihan kelpo kaupunkina. Siella olemme paivan ja katselemme ennen yojunaa Irkutskiin. Sielta varaamme retken Baikalille ja muutaman paivan paasta sitten junalla Ulan Udeen.

Aamulla paatimme kavella etsimaan tataarien Valkosien moskeijan, paadyimme upealle Tomskin yliopiston kampukselle. Yliopisto on perustettu j0 1888. Siella oli myos suuri yliopiston sairaala, jonka pihalle eksyimmetieta etsiessamme ja sen jalkaa loysimme valtavan laaketieteen laitoksen uuden jalleen mahtavan rakennuksen. Sinne voisi aiti suositella poikansa menevan opiskelemaan, Siperian Tomskin laakettieteelliseen. Aiti sitten korottelisi junalla katsomaan aina silloin talloin (jotain 60-70 tuntia) katsomaan. Eikos sopisi Saku! Kaupunki on niin ihana, todellakin.

Moskeija loydettiin, se olikin ulkonaoltaan kuin majakka, joen varrella. Neuvostoaikana se oli ollut vodkatehdas. Loysimme myos vallan ihastuttavan Tatarskaja ulitsan, jossa vieri vieressa kaksikerroksisia hirsitaloja, osa korjattu, osa ei. Laittaisin kuvia samalla, mutta ei toimi tama homma nyt.

Outoa, bloggeri ei annan lisata lisaa kuvia, sanoo etta kiintiorajasi on jotain ja sitten olen kayttanyt vasta neljasosan. Enpa nyt ymmarakaan. Koetan sulkea ja laittaa lisaa.
Onhan noissakin kuvissa jo kaikenlaista ja erilaista!

ps. myslipatukat ja pikakaurapuuropussukat ovat himskun painavia, ne ovat kulkeneet rinkassa koko ajan! Ruokaa ei todellakaan puutu, Ei sellaista hetkea ole ollut etta olisi tulllut mieleen kaivaa ne, unohtuivat jo pohjalle. Siis kaiken muun turhan (toistaiseksi) kaman alle. Aina on saatu pestya vaatteet helposti ja on ollut lamminta paitsi pari yota junassa. Ehka Mongolian aroilla lampimat vaatteet on tarpeen.

2 kommenttia:

  1. Tervehdys rouville,

    Hauska lukea teidän kertomuksia. Kuulostaa siltä, että teillä on oikein jännittävä ja mukava reissu. Kiva olla spontaani ja mennä myös fiiliksen mukaan. Melkein kuulen konserttien musiikin korvissani.
    Jatkoa odotellen :)
    Terveisiä Gumbölestä!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kommentoit, ystavat kommentoivat enemman emailissa.
    Kylla tama maailmaa reissanneellekin on isoin kirjaimin REISSU!

    VastaaPoista