sunnuntai 16. elokuuta 2009

Suukkosia ja tulipunaruusuja

Kadun kulmassa nuori mies osti kukanmyyjamummolta ruusut. Antoi ne tytollensa. Sai pitkan suudelman ja monta suukkosta. Odottelin ratikkaa siina nahdessani tuon herkan hetken. Se tapahtui 1800-luvun patsaan edessa, siinakin nuori mies ja nainen kavelylla herkasti kuvattuna.

Patsaita on hauska bongata,
ja ihmisia niiden ymparilla

Ihania yllattavia patsaita harrastetaan taalla kaikissa kaupungeissa. Omskissa tullessamme tienalitustunnelista putkahti eteemme pronssinen mies viemariaukosta. Hauskoja patsaita on useissa paikoissa. Puistonpenkilla rento mies hattu kallellaan lukemassa sanomalehtea. Tai tytto istumassa, tai rehti talonpoika perinteisin vermeineen kadunkulmassa. Kaikkien patsaiden edessa valokuvataan.

Monta kertaa oikein jonotetaan kuvausvuoroa. Minakin otin kadesta tuhtia talonpoikaa, jonka pronssinen kasi oli kulunut kullanvariseksi kadessapitamisista.

Leninin patsas on joka paikassa, Yleensa vain se yksi per kaupunki, muut on korjattu jonnekin patsaiden hautuumaille.

Kukkia myydaan joka kulmassa ja paljon nakee miehia kukkapuskan kanssa, usein ne ovat juuri hurjan pitkavartisia tummanpunaisia ruusuja. Kukkapuskat ovat komeita.

Pihoilla on vaaatimattomissakin nurkissa kukkia kasvamassa, silkkikukkia, gladioluksia, daalioita, kultapalloja, niita meidankin perinteisia lajikkeita. Perunapellon kulmalla on usein kukkia ja perunapellon lisaksi yleensa suuret tillipehkot. Rosamundaa nakyi markkinoilla...

Olenkohan kertonut taman aikaisemmin...no ei se mitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti