sunnuntai 16. elokuuta 2009

Hengastyttaa Tomskissa

Nettiaika meni lapsukaiseni kanssa chatissa, mika oli ihanaa, eka kerta matkan aikana. Sakulta tuli tekstari kun pyysin kuittaamaan viestin: kuitti. Aidin sydamelle on hyva tietaa valilla miten hanen lapsensa ympari maailmaa voivat. Kaikki hyvin siis.

Aika on rajallista (myos nettiaika) ja hengastyttaa. Pikapikaa taman paivan ajatuksia.

Tomsk Tom-joen varrella esittelee yha ihanuuksiaan. Paatimme olla taalla keskiviikkoon asti.

Siis 4 yota. Olimme jokiristeilylla keskipaivan kuumuudessa, aurinko paistoi niinkuin vain Siperian aurinko voi, kuumasti. Ihmiset keveissa kesavaatteissaan, nuoret vielakin keveimmissa.
Emme voineet kulkea ohi ihanien kebabikojujen rannan toyraalla. Ja ihania hiililta suoraan olivat kanakebabimme.

Otimme vaaran johdinauton ja teimme siis yllatysretken teollisuusalueella ja sitten vaatimattomammalle omakotialueelle, Tekee hyvaa nahda muutakin kuin tsaarinaikaisia upeita rakennuksia ja viimeiseen asti siloteltuja puistoja keskustassa...niita talla on restauroitu mielettoman upeiksi paljon.

Tomskissa on 5 yliopistoa ja ne ovat kuuluja akateemisista saavutuksistaan. Taalla nakyykin kultturelli ilmapiiri. Kirjastoja, vanhoja yliopiston rakennuksia, keskusaukion Tomskin valtiollisen filharmoniaorkesterin upea konsertti konserttitalon portailla, eri ohjelmalla kuin eilen. Huomennakin on, koetamme ehtia sinne.

Kavely kaupungin paavaylalla on yhta ihastelua, ulitsa Lenina, siis Lenin-katu on jokaisessa kaupungissa kuin myos Lenin-aukio. Nauroimme kun keksimme etta Ulitsa Marksa on Marx-katu. Taivutusmuotoinen venalainen nimi ei heti auennut! Ohitimme Under Ground Jazz clubin tanne kavellessa, jossa live musiikki alkaa vasta syyskuussa.

Hotel Sputnik. Muutimme hotellin luksus-sviitista tavalliseen.Tullessamme ei ollut muuta vapaana.. Tamakin huone ja hotelli on siisteista siistin, viidelle huoneelle erillinen vessa ja kylppari ja jaakaappi kaytavalla. 8, kerros, nakymat huimat. Huoneessa tv ja vedenkeitin.
Kaikkea luksuksesta siisteihin neuvostoajan hotelleihin, gastinitsoihin on tarjolla. Kenenkaan ei tarvitse huolehtia siita, jos matkaa tanne ajattelee. Olemmehan mekin saaneet yhta lukuunottamatta haluamamme hotellin, yleensa Lonely Planetin suosittaman.

Nyt voimme hieman huoahtaa taalla 4 yota kun olemme. Tahti on ollut aika kiivas, muutaman yon, 5 ehka, olemme viettaneet junassa. Laskut menee sekaisin, paikat, valimatkat. Pidan kasin kirjaa edes jonkinlaisesta jarjestyksesta ja saatuani kuvat paikat loksahtavat oikeisiin jarjestyksiinsa. Ei tata kaikkea muuten muista!

Saammeko liput

Juna on aina kolkutellut sinne minne me haluamme, sellaiseen aikaan joka sopii meille.

Nyt tuli jo tenkkapoota. Nyt ei ollutkaan viela haluamaamme junaa. Nyt on jo otettava selvaa milloin juna Pekingiin kulkee (kerran viikossa vissiin) niin ettemme jaa jumiin jonnekin seuraaviin paikkoihin. Matkat pitenevat ja junat harvenevat. Moskovasta niita risteilee joka suuntiin ja tuo Moskovan seutu onkin vilkasta.

Onhan meilla reissaavilla rouvilla viela aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti