tiistai 18. elokuuta 2009

Babuskat virkkaa pientareella Mennille

Tein sattumaratikkamatkan ja kavellessani, katsellessani osui eteeni kaksi iloista baabuskaa pari kirkkaanvarista kappaletta levitettyna kaiteelle. Ahaa, selvisi lahestyessani. Babushka-nelioita.

Tama on siis erikoisviesti sinne Melbourneen....granny square Mennikilleni.

Ne olivat juuri sellaisia iloisenvarisia, mutta isoja, suuren sohvatyynyn kokoisia tai pyoreita.
Kerroin babushkoille huonon kielitaitoni ja mista olen ja sen sellaiset, kuvasin heita, josta ilahtuivat ja puheta tuli. Mina nyokyttelin.

Ostin sen sinulle. Saat sitten jouluna. Laita muos Mongolian australialaisten kasityokerhon linkki....kuvat tulevat myohemmin.

nettiyhteyksista

Sainkin juuri edellisen muistikortin kopioitua taalla Netcafessa, Tomskissa. Siina ei ole viela naita. Ilahduin todella, silla pojat palvelevat kilpaa ja tama on paras netti koko matkan aikana. Meille kerrottiinkin, ettei Irkutskissa kannata haaveilla netista, siella on minimaaliset mahdollisuudet ja kallista, turistirysa se Baikal tuntuu olevan. Saimme eilen ensikaden tietoa kahdelta reppumatkalaiselta (suomalainen ja kanadalainen) jotka juuri sielta tulivat.

Tama netcafe maksaa 70 r. kahdesta tunnista, hotellissamme hyva nettiyhteys oli 100 r. tunnista. Kuvien siirtamisesta muistikortillepojat ottivat 7.50r. eli ei mitaan juuri, silla yksi euro on noin 40-44 ruplaa!

Mutta nyt kuvien pariin, vaikka kerrottavaa olisikin vaikka kuinka.

Tamaan vietin vahinkomatkaillen ymp'ri Tomskin seutua kukkuloita hautuumaalle ja kun olin ohittanut kaksi kertaa saman muistomerkin 2 tunnin istumisen jalkeen, tajusin, etta parasta hankkiutua takaisin kaupungille....ja ohitin muistomerkin viela kolmannen kerran.
Matka maksaa muuten 18-12 ruplaa valineesta riippuen, eli 20 senttia. Vaihtoa ei ole.
Olemme onnistuneet tunnistamaan muutaman kadun ja aukion nimen reitista auton, raitsikan kyljesta, etta osaa ottaa ooikean bussin. Olemme toki aivan keskustassa.

Kyrilliset aakkoset takuulla tulevat tarkkaan painetuksi aivoihin taman jalkeen! Ne kannattaa muuten opiskella, matkaa harkitsevainen lukijani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti