torstai 17. maaliskuuta 2011

Chennaista Kalkuttaan:missa on pienia valkoisia puuvillamekkosia vanhassa kaupassa.

Aistit ovat niin yliannostetut; hajuja, enimmakseen loyhkaa, savua, pakokaasuja, liikennetta, metelia, ihmisia, koyhyytta, surullisuutta, etta haluan puhua hetken aivan jostain muusta, sievasta, valkoisesta, rakkaistani ja Aishan ja Meksun tulevasta  vauvasta.

Vauva ja Aisha voivat hyvin. Koska nain unta, etta tulossa on enon nakoinen pieni Frans, ajattelin kuitenkin, silta varalta etta Frans on pienoinen suloinen neitivauva, etta muutama asu neiti-Fransille pitaa hankkia. Milta neitivauva-Fransista tuntuisi, jos hanelle kerrottaisiin, etta tuleva mummo vaan osteli Intian matkallaan poikavauva-Fransille vaatteita. Mutta enneuni vauvasta oli huikea  enneuni ja suurimmalta osataan se on totta jo nyt. Tarkoitan sanoa, etta tottakai on ihanaa, on tuleva vauva kumpi vaan! Olisihan ihanaa ostella mekkosia enemmankin. Aisha itse ei ollut mekko- tai prinsessatytto. Yksi sailynyt on Aishan suosikki, mekko jossa on jalkapalloilijan kuvia, muutama  rimpsu helmassa kylla.

Sattuikin asken  hotellin kadulla eteen pieni vanhanaikainen ruskein puukalustein varustettu kauppa, jossa myytiin kasin kirjailtuja poytaliinoja ja pienia valkoisia ohuenohuesta puuvillasta tehtyja mekkoja. Valitsin kaksi kokoa, taisi olla 12 ja 14..etta varmasti on sopiva Austalian kuuman kesan tullen edes jompikumpi. Toisessa on pienen tyton kuvia ja toisessa kanaset. Miehusta on sellaisella kokoonrypyttamistekniikalla varillisin langoin tehty.

Aisha olikin asken gmailin netissa ja juttelimme, Sakukin tuli linjalle, mutta yhteys katkesi. Taalla Kalkutan nettikahvilassa yhteys ei ole kovin hyva.

Kavellessamme nain pienen juuri kavelemaan oppineen vauvelin kadulla, sisko piti hellasti kadesta vaappuvaa sisarustaan. Vauvalla oli vain naru vyotaisten ymparilla Eihan taalla vaatteita tosin tarvitsekaan. Sisko pysahtyi pienen kadunvarteen kyhatyn katoksen luo ja kumartui hoitamaan kahta siella olevaa kanaa,  vauva tiukasti toisessa kadessa.

Kanakatoksen vierassa nain heidan kotinsa, kadulle kyhatun majantapaisen, jonka vierella keittotavaroita ja joitain vaatenyttyja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti