torstai 2. heinäkuuta 2009

Seitsemän aikavyöhykkeen läpi

Etsin netistä erilaisia matkaajia erilaisine kokemuksineen:



Maailmanmatkustaja Soili Nummela kirjoittaa: Venäjä ei jätä ketään kylmäksi. Junamatka jäi mieleen, koska pelkkä Siperian rata tarjosi paljon elämyksiä. Matkalla ylitettiin Ural-vuoristo, seitsemän aikavyöhykettä sekä 13 suurta jokea mm. Volga, Kama, Irtysh, Ob ja Jenisej. ”Juna kulki läpi Äiti-Venäjän, kuljimme noin 1000 kilometriä jokaisena matkapäivänä. Näimme paljon kaupunkeja matkan varrella: Perm, Jekaterinburg, Novosibirsk, Krasnojarsk ja lukuisia pienempiä kaupunkeja."

Me matkalaiset pidämme uimisesta. Uiminen maailman suurimmalla järvellä Baikalilla olisi kokemus, entä nuo suuret joet! Onnistuisimmeko pysähtymään jossain joen tuntumassa? Olen vesijuossut ja uinut ahkerasti kuntoa parantaakseni, että jaksan kävellä ja kantaa rinkkaa. Nyt on 5 päivänä vesijuoksua putkeen, tunti kerrallaan, mutta tänään pidän uimavapaan.



Matkavinkki 5. Asemilla voi käydä laiturilla ostamassa eväitä babushkoilta, kuten "pirozhki" eli piirakoita (kaali, sieni,liha tai kananmunatäytteellä). Ne ovat yleensä vasta paistettuja ja turvallista syötävää. Äitini teki näitä vaaleista jauhoista tehtyjä piirakoita riisitäytteellä usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti