maanantai 6. heinäkuuta 2009

Jekaterinburg on niin kaunis nimi. Mennäänkö sinne?Ystäväni mainitsi, ettei blogissa ole tarkempia suunnitelmia matkasta, jotain konkreettista tarvittaisiin. No ei kovin paljon olekaan suunniteltu. Reitti on avoin Siperian kautta eteenpäin. Mietimme vielä, miten tarkkaan päätämme mitäkin etukäteen. Matkan alkuun on kolmisen viikkoa ja matkaan varattu aikaa seitsemän viikkoa. Olen saanut paljon kommentteja suullisti, mikä on hienoa. Toivon kommentit blogiin, lukijaystäväni, kaikille nähtäväksi, ja ehkä muille matkalaisille vinkiksi. Tosin kirjoittelen niitä kovasti muistiinkin, kaikki eivät toki blogia seuraakaan. Niinkuin äiti. Nuoremmat kertovat hänelle sitten matkan varrella saamansa viestit.

Siispä kerron tässä lyhyesti suunnitelmamme joten kuten yhteenvetona aiemmista postauksista. Blogin tarkoitus on tässä alussa juuri kasata kokoon tunnelmia ja ajatuksia siitä, mitä oikeastaan matkalta haluamme ja miten suunnitelmissa etenemme. Tämän päivän vinkkiajatuskaan ei ole sieltä tärkeimmästä päästä. Rintsikkapussukka.


Suunnniteltua tai suunnilleen mietittyä:

Matka alkaa junalla noin 3.7. Helsingistä Pekingiin ja palaamme Pekingistä tai jostain Kiinasta noin 15.8. mahdollisesti lentäen.
Emme varaa hotelleja tai hostelleja. Tyydymme nukkumapaikkaan jossakin.

Pysähdymme mahdollisesti päivän junassa istumisen välein ja pysähdymme päiväksi, kahdeksi, kolmeksi tai pidemmäksi aikaa. Tai miten jaksamme. Tai miten saamme lippuja eteenpäin.

Sain Lonely Planetin Russia-opuksen. Onpas se painava! Ehkä hankimme Kiinan vastaavan.

Suunnitellut pysähdykset: Irkutsk ja Baikalin retki, Ulan Ude, Ulan Baatar ja Mongolian arojen retki, joihin menisi kolmisen viikkoa. Sitä enne pysähdykset parissa kolmessa kaupungissa Trans-Siperian junareitin varrella.

Viisumit Mongoliaan ja Kiinaan ovat valmiina. Venäjän viisumin hakuprosessi kestää vielä.


Jekaterinburg
Kiinan viisuminhakumatkalla tänä aamuna keskustelimme mukaan otettavista matkatavaroista. Muistin vielä erotessamme Venäjän kaupunkien tutkailustani ja kutsuin Eevaa vielä auton ikkunasta:

- Jekaterinburg on matkan varrella.

- Jekaterinburg on kaunis nimi.

- Mennään sitten sinne.


Jekaterinburg (ven. Екатеринбу́рг), aiemmin Sverdlovsk (Свердло́вск; 1924–1991), on suurkaupunki Venäjän Sverdlovskin alueella. Se sijaitsee Uralvuorten keskiosassa, Aasian puoleisella vuoristotasangolla Toboliin laskevan Isetin varrella. Boris Jeltsinin kotikaupunki.
Junamatka Moskova-Jekaterinburg 25 h. Kirjailija; Pavel Petrovich Bazhov (Павел Петрович Бажов)Matkavinkki 7. Rintsikkapussukka. Ompele puuvillakankaasta pieni pussukka, sellainen ohuella juoksunauhalla kiristettävä. Nauhoilla voi sitoa sen rintsikan olkaimeen. Sisään suuremmat setelit ja pussukka liiveihin. Nauhasta pussukka nousee helposti pois eikä pääse putoamaankaan. Kuin pieni rahahissi. Eevan äidin vinkki, vanha käytössä koeteltu juttu, jonka Eeva näytti käytännössä. Vetäisi pussukan siinä kadulla esille. koko noin 5 x 7-8 cm. Niin niin, miehillekin on oma versionsa. Siitä ei tässä rouvamatkaajien blogissa tarkempia ohjeita.


Matkavinkki 8.

Passi ja viisumit kannattaa skannata muistitikulle matkalle mukaan. Ehdoton nappivinkki Maijalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti