keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Rouvat ja karpaasit matkustavat eri tavalla?Luin nuorten karpaasien yhtämittaisesta matkasta Moskova-Peking - siis 6 päivää yhtäsoittoa.
Junassa oli paljon nuortakin matkaseuraa eri maista. Mitähän eroa matkatavassamme on, kun ikäeroa on reilusti? Kuitenkin, jos tuolle matkalle lähtee, täytyy olla tietynlainen matkaaja iästä huolimatta. Niinkuin pojat sanovat, nyt ei mennä Peruun lihapullia syömään. (kuva: karpaasien blogista jostain matkan varrelta)
Poikien kuvat ovat tässä vaiheessa mukavia ja informatiivisia katsella, kun oma pikkuinen Lexus odottelee vielä käsilaukussa. Siitä tulikin mieleeni. Millainen käsilaukku vai ei käsilaukkua?

Käsilaukku ja rinkka

Pienempi laukku vai sellainen monen osaston matkasalkku-käsilaukku? Miten sen kantaa rinkan kanssa? Siinäpä probleema!
Ostin sellaisen kätevän vyön, joka ei pömpötä, sinne mahtuu hyvin passi ja rahat. Se tuntuu turvalliselta. Ehkä sen lisäksi muut tavarat saavatkin olla pienessä rinkassani. Siis ei käsilaukkua. No mutta olisin ollut niin mielelläni muumimamma maailmalla! Olen kokeillut kantaa rinkkaa ja kävellyt helposti tunnin se selässä 10 kg lehtiä painona. Enempää en aio pakata.

Muita matkatavaroita? Jossain vaiheessa teen listan. Aiheesta seuraavat matkavinkit.

Matkavinkki 3. Marketta Horn, joka on kirjoittanut matkakirjan Neljän dollarin päivä, neuvoi äskettäin televisiohaastattelussa, että välttämättömimmät matkatavarat ovat: kuksa, silkkilakanasetti ja juomapullo (jonka voi ottaa vaikka roskiksesta). Marketta Horn puhuu ekologisesta matkustamisesta ja matkusti Aasiassa ja Australaissa matkassaan vain 2 hupparia, muistaakseni toinen oli Amnestyn.

Matkavinkki 4. Silmiini osui kerran urheiluosastolla mikropyyhe, sellainen isohko. Kun se oli vielä australialainen (tähän on syynsä entisenä sydneyläisenä, tytär ja vävy opiskelevat Melbournessa), ja kevyt, ostin sen vesijuoksupyyhkeekseni. Se imaisee vettä hyvin ja kuivuu nopsaan. Ja se onkin täydellinen matkapyyhe. Tosin pientä luksusta.

1 kommentti:

  1. ehdottomasti ei käsilaukkua! vain jos kokee olon tukalaksi ilman, muuten on elämä paljon helpompaa. Ja just kuten sanoit tärkeimmät lähelle itseään olipa se muodossa passipussi tai vyölaukku ja loput rinkkaan. mä olen joitakin öitä junassa matkustaessa nukkunut rahat ja sim-kortti rintsikoissa. sinäkin kohtalokkaana yönä kun kamera varastettiin jossain budapestin ja riikan välissä. onneksi oli kohtelias voro ja jätti filmirullat + kela kortit sun muut viemättä. löytyivät käytävältä pussissa. Ehkäpä rinkka on muumimamman uusi käsilaukku. Pitääkin tutustua Marketta Hornin seikkailuihin kanssa. Kiitos linkki vinkistä!

    VastaaPoista