keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Rauhoittavinta iltamusiikkia mitä tiedän sitarilla soitettuna Pakistanista

Ihanan päivän päätteeksi sitar-musiikkia, josta pidän.

Aamulla sain kutsun Sachikon savipajalle. Se oli upea kokemus, Sachiko on japanilais-skottilais-austraalialainen ja on valmistunut Tasmanian School of Visual Arts-oppilaitoksesta taiteen maisteriksi. Saan kaydä siellä useammankin kerran vielä täällä ollessani!

Illansuussa pakkasimme Zoen nukkumaan äidin kantoliinaan ja lähdimme paloasemalle asettuneeseen viihtyisään kahvila-ravintolaan esittelemään Zoen...ja saihan Zoe talon orkesterilta ensimmäisen serenaadinsa! Kiitos Dan, John ja muut soittajat!

Sitten iltapalalle Noodle Kingdomiin ja sen jälkeen vielä vähän mummohommia kotona. Nyt on huomiseksi pienet Zoen pyllypyyhkeet ommeltavana tuossa pöydällä. Pieni nukkuu jo isän ja äidin kanssa, toivottavasti pitkät unet. Pieni mustikkakarhutyttö, mummon hymytyttö. Kuinka tuo pieni murinapurinainen karhuvauva onkaan mummon sydämen ottanut haltuunsa!

Toivottavasti mummo saa joskus soitella suosikkimusiikkiaan Zoelle. Ehkä pitäisi soittaa jo nyt, niinhän sanotaan, että pienelle vauvalle se jää jonnekin aivonystyrään tutuksi muistijäljeksi. Siksikin tallensin juuri tämän kappaleen tänne. Laulutaidoton  mummo on kyllä  laulellut omia höpöhöpölaulujaan, ehkä niistä jää mummon ääni tutuksi.  Kuvatkin videon kera ovat herkkiä kuvia Pakistanin maaseudulta. Mahaja ja Heer on ilmeisesti joku rakastavaisten tarina kaukaisemmilta ajoilta. Googlaaminen ei tuota siihen vastausta.

Sitar Master from Pakistan (linkki). Rauhallista musiikkia illalla juuri ennen nukkumaanmenoa.
(Punjabi Folk) Mahaja & Heer (Sitar) -by Ustad Sharif KhanSaheb Poonchwaley

1 kommentti: