perjantai 9. syyskuuta 2011

Kana-fenkoli-appelsiinisalaattiAisha on löytänyt tämän  Weightwatchersien ruokaohjeista ja on tehnyt usein vähän muokaten mitä tykötarpeita talossa on pääruoka-aineitten lisäksi. Luomufarmilta tilatussa laatikossa oli fenkolia, ja siinä sitä ihastellessani päätimme tehdä salaatin saman tien. Fenkolia olen kasvattanutkin ja se on yksi suosikeistani.

Laatikossa oli suomalaisittain tuttuja vihanneksia, ne ovat ilmeisesti kasvaneet täällä hyvin "talvella".
Perunoita, punajuuria, purjoa, kurpitsaa (ihanaa kurpitsakeittoa), kaalia, fenkolia, appelsiinejä, mandariineja, omenoita, kiivejä, sipulia.

Muuten, luomufarmin laatikkoa voi tilata kolmea eri kokoa ja siinä on kauden vihanneksia ja tilaajan halutessa myös hedelmiä. Tuoreita ja maukkaita tuotteita. Laatikko pitää hakea muutaman kilometrin päästä itse.

Kana-fenkoli-appelsiinisalaatti

(vihreitä papuja)
oliviiöljyä
2 kokonaista kanafilettä (chilikastiketta)
ruccolaa tai muuta salaattia
fenkolin "sipuli" ohuiksi viipaleiksi leikattuna, lehtiä koristeeksi
2-3 appelsiinia, segmenteiksi leikattuna, kts alla
tummia oliiveja
ranskalaista salaatinkastiketta (omatekoista mieluummin)
pippuria myllystä

Voit käyttää valmista kanaa, mutta maukkainta olisi paistaa kana (hiero siihen etukäteen jotain chilikastiketta). Leikkaa kana viipaleiksi. Marinoi kanaa vähän aikaa salaattikastikkeessa jos aikaa on. Kasaa ainekset laakeaan kulhoon. Koristele fenkolinlehdillä.

Appelsiinin kuoriminen

Kun käytät appelsiinia ruoanlaitossa, kuori sen kalvottomaksi: Kuori kokonainen appelsiini juuresveitsellä niin, että hedelmäliha tulee näkyviin. Leikkaa sen jälkeen jokainen lohko yksitellen irti kalvojen välistä. Voit lopuksi puristaa kalvoihin jääneen mehun ruoan joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti