lauantai 3. syyskuuta 2011

Docklands Melbourne

Kerrostaloasumisesta ei oikein kukaan ole pitänyt Australiassa. Siksi lähiöalueet ovat leveita ja laveita; leveät nelikaisteiset kadut johdattavat CBD (Central Business District) alueelta lähiöihin ja näkyvät Melbournen tasaisella maalla kauas.Teiden varsilla on matalia omakotitaloja, joita tuskin pihapuiden takaa näkyy. Autoja en ole ruuhkaksi asti nähnyt, ehkä joskus on, ehkä keskikaupungin liepeillä, kun pilvenpiirtäjien puurtajat haluavat kotiinpäin samoihin aikoihin. Kerrostalo, joita on muutama 4-6 kerroksinen, keskittyvät lähiökeskuksiin ja nekin muutamat näkyvät kauas.


Melbourne on Australian liike-elämän keskus. 
Ajelin parina päivänä ratikalla, ensin kotiratikalla no 86 keskustan läpi toiseen päähän, Docklandsin uudelle kerrostaloalueelle, joka on entinen telakka-alue. Samaan tapaan kuin Ruoholahti. Ne ovat ilmeisesti sen verran luksusta, että pikkuhiljaa kerrostalotkin kelpaavat. Uskoisin, että sijainti aivan keskikaupungin kyljessä on se juttu. Alueella on myös paljon liiketaloja.

Sitten ajelin toiseen päähän, läpi matalien lähiöiden, ohi kukkivien magnoliapuiden jo maaseudun tunnelmaan. Melbournessa on 500 km ratikkaraiteita.

Siis tässä Docklands, uusinta Melbournea. Pilvinen tuulinen päivä ja kylmä!


Värikkäässä kuutiossa on kalaravintola.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti