maanantai 14. tammikuuta 2013

Yksi yö

Aamuksi on matkalaukut pakattu. Pekingin Finnairin lento lähtee huomenna illalla klo 18 ja kestää vajaat 8 tuntia. Pekingissä on jatkolento Daliaaniin onneksi samalta terminaalilta. Peking-Dalian kestää vajaan tunnin.

Olen vielä vähän hämmentynyt nettilippujen kanssa, sellaiset epämääräisen näköiset itse printatut paperilipareet...ei niitäkään tarvitsisi, ehkä kuitenkin sen varausnumeron. Ja ne tsekkausmasiinat vielä jännittävät. Vielä, vaikka olen muutaman kerran käyttänyt.

Uutisissa on varoitettu Pekingin ja ympäröivän alueen normaalia rajummat saasteet, tilanne on katastrofaalinen. Monia alueen lentokenttiä on jouduttu sulkemaan. Toivottavasti ei Pekingin kenttää. Ehkä siellä on niin hyvä tekniikka, ettei tarvitse sulkea. Onneksi ei tarvitse poistua kentältä.

Dalian Koillis-Kiinassa on sentään merituulten raikastama, vaikka miljoonakaupunki onkin. Peking taas on sisämaassa kuin hornankattilassa vuorten keskellä. Blogissa Teehetkiä Pekingissä on tilanteesta tarkemmin. Katselin uutisissa Pekingin pukeutumista, toppatakkeja näkyi olevan mutta monella ei ollut hattua päässä. Monella oli hengityssuojain.

Dalianissa on muutama aste pakkasta, mutta en odota ihan yhtä lämpimiä asuinoloja kuin kotona. Saa nähdä.  Kaivoin kuitenkin matkaan kevyen huivin, jonka voin asettaa hengityssuojaimeksi jos niin tarvitaan. Ja saa nähdä, Kiinan sisällä matkustussuunnitelma on hieman muuttunut. Jännittävämpään suuntaan. Tai sitten ei. Saa nähdä. Saatan päästä kiinalaiseen avantoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti