sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Melbournessa sataa, paistaa ja paleltaa

Inkivääriportviiniä, mustikkalikööriä, suklaaportviiniä luomuviinimaistiaisissa lämmitti jääkylmää sieluani ja ruumista Victoria Marketilla tänään sunnuntai-aamupäivällä. Sitten piti ostaa pusakka. Sitten kuuma cappucino, kädet kupin ympärillä. Rankkasade oli lakannut ja pääsin kadun yli ratikkaan ja kotiin päin herkkujen kanssa: mereneläviä spaghetti marinaraa varten, vuohenjuustoa ja King´s Island sinihomejuustoa (Australian parhaat pikkujuustolat saarella tuossa Melbournen ja Tasmanian välissä), tuoretta korianteria ja persiljaa, bagelseja ja viininlehtikääryleitä, jotka eivät tulleet purkista.

Aamulla kehuin Aishalle, kuinka ihanaa kun saa laittaa päälle kevyen puuvillamekon ja lähdin torireissulle. Siis kevyessä kesämekossa. Jo ratikkaa odotellessa mietin, haenko lisää lämmintä, mutta annoin olla; vastahan oli aamu ja kyllä se aurinko siitä lämmittää kohta, päätin. Päätin ihan pieleen sen.

Sinnittelin kasseja halaillen eteenpäin, mutta tuuli viuhui luihin ja ytimiin, mustat pilvet kerääntyivät taivaalle Melbournen yllä. Sateenvarjo jäi kotiin, sadetakki toiseen kassiin.

Joko uskon melbournelaisten sanontaan, että samana päivänä voi kokea kaikki neljä vuodenaikaa. Aina täytyy vaatetuksin varautua. Uskon, uskon.

Tulomatkalla uusi pusakka lämmitti ja keskikaupungilla kotimatkaratikkaa odotellessa otin kuvia kulkijoista.

Jos jollakin oli hihaton mekko, kymmenellä oli villapipo päässä. Siis vähän katumuotia Bourke Streetin ja Elisabeth Streetin kulmassa tänään kello 12 päivällä. Eilen oli muuten tosi kuuma päivä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti