sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kiinaanko?

Tuolla Keltaisen meren toisella puolen asuu Saku. Täällä kävin pari vuotta sitten, enkä silloin tiennyt, että haikeana katselen nyt kuvia, ehkä pääsen ihan oikeesti tuonne meren toiselle puolen?


Kiireisen kotimaan ja etenkin pihamaan kesän jälkeen palaan tänne "matkailupuolelle". Saku on innostuttanut matkustamaan Kiinaan seuraavan lomanssa aikana. Se on tammi-helmikuussa 2013. Ei siihen ole kovinkaan montaa viikkoa!

Herra opiskelija on käynyt varmistamaan suunnitelmaansa tilaamalla tavaroita sinne vietäväksi. Jo puolet sallitusta kilomäärästä taitaa olla tuossa laatikossa. Mentävä on. Vaikka vastaankaan en laita!

Saku on jo miettinyt mitä tehtäisiin. Jonkinlainen laivamatka on ehkä mahdollista Pekingistä Shanghaihin. Lentäisin Aeroflotilla Pekingiin (halvin yhteys), Aisha, Meksu ja Zoe tulisivat sinne myös Melbournesta, tehtäisiin joku reissu Shanghaihin, sieltä lennettäisiin Dalianiin Sakun opiskelukaupunkiin lopuksi aikaa.

Katselin netistä, mutta en varsinaisesti löytänyt sellaista reittiä, joka jokiteitse veisi suoraan Shanghaihin. Saku saa järjestää ja varmastikin jo Kiinaan paremmin tuntevana osaa löytää tiedot oikeista paikoista. Sakun ääni oli ihan innosta iloisena, kun selitti minulle miten haluaa jotain oikeaa Kiinaa, eikä turistiretkiä meille järjestää. Ja äiti sulle keramiikka ja taiteita. Toive olisi myös joku kokkausjuttu, ehkä Saku voi järjestää yksityisesti Dalianissa?
Dalian on tuossa kartalla Pekingiä vastapäätä Keltaisen meren toisella puolen niemen nokassa.2 kommenttia:

 1. Kuinka hyvin Saku puhuu jo kiinaa? :-)

  Sinulle halusin aivan erityisesti suositella erästä Ylen Areenalta löytyvää radio-ohjelmasarjaa, ihan huippu. Nykyajan asiantuntija pohtii arkistojen aarteita, jo edesmenneitten ihmisten tarinoita vanhoista radio-ohjelmista. Jakso karjalaisista oli mahtava tilaisuus kuulla kieltä jota esivanhemmat puhuivat, huutolaisjakso sai minut pillittämään ja vauvanhoitojaksokin antoi paljon ajattelemisen aihetta. Paljon onkin vielä kuulematta:

  http://areena.yle.fi/radio/1572621

  VastaaPoista
 2. Kiitos Nata tuosta vinkistä!

  Sakun kielitaidosta en tietenkään voi paljoa sanoa, mutta ymmärtäisin, että arkiasioissa jotenkin pärjää. Nyt opiskelevat lääketieteellistä kiinaa. Kokeista on pitänyt päästä läpi ja kohta 2,5 vuotta on takana. Tosin itse lääkärin tutkinto opiskellaan englanniksi.

  Oletan, että oma tulkki on mukana tammikuussa kulkiessamme!

  VastaaPoista