tiistai 13. marraskuuta 2012

Mongolia muistuu mieleen

Seikkailin netisssä etsimässää tarkennusta Mongolian matkaltani, löytäisinkö käsityökeskuksen nimen, jossa sain opetusta huovutuksesta. Blogiini näkyy löytävän Mongolian matkaa suunnittelevia; niinpä tässä linkki upeisiin Mongolian expat-blogeihin. (expat = enemmän tai vähemmän vakituisesti jossakin ei-kotimaassaan asuva ja siellä työskentelevä henkilö, taitaa tulla sanasta expatriate eli poissa-isänmaasta).
Jossain voi olla esimerkiksi epävirallinen expat cafe, jossa expatit tapaavat toisiaan.

Mongolia on ollut yksi elämäni matkojeni kohokohtia. Miksi? Mongoliassa saa jo pääkaupungissa ajatuksen siitä, miten Mongoliassa on eletty ainaisista ajoista. Jurttakeskittymiä on melkein keskikaupungilla. Kohta pääkaupungista alkaa arojen lumo ja luonnon suuruus.

Etsinpä kaksi kuvaa: Jurtta-perheen vierailijoille oli kaivettu maahan kuoppa ja sen ympärille lautaa vähän suojaksi. Mutta isäntäväen nuori jakkiherra ei ollut samaa mieltä. Arolle vaan, niinkuin paikalliset!

Toinen kuva jostain, jostain. Tietöntä aromaisemaa. Jeepillä ajettiin alas tuonne järvelle uimaan rinteitä pitkin, ei teitä siis. Järvi on muistaakseni nimeltä Ogi Nuur. Yöksi jäimme rannan kupeeseen kolmen jurtan "hotelliin".

Matkakuvaukseni Mongoliasta vuonna 2009 alkavat täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti