tiistai 20. joulukuuta 2011

Kiinan asuntopolitiikkaa Australian kautta
Kiinan aavekaupungit ja ostoskeskukset. Asumista kiinalaiseen tapaan. Australian SBS-kanavan tekemä kiinnostava dokumentti Kiinan asuntopolitiikasta. Suuri kupla.

Videolla esitellään myös tavallisten ihmisten asumista mm. hutong-alueella (perinteinen kiinalainen keskipihan ympärille rakennettu asumus). Kuvani ovat Pekingistä.

Video on tässä itse asiassa siksi, että saan sen Sakulle katsottavaksi siellä Kiinan Dalianissa. FB ei siellä näy (blokattu kuten joskus muukin sosiaalinen media) enkä uskalla videota lähettää sähköpostillakaan. Jonkinlainen sensuuri kun saattaa puraista. Keskustelin siitä Sakun kanssa joku aika sitten, ja hän oli sitä mieltä, etteivät kiinan sensuuriviranomaiset jaksa suomenkielisiä viestejä kääntää...mutta sittenkin, tuollainen kriittinen linkki saattaa jossain hälyttää. Ei kai äiti ole liian vainoharhainen?

Dalian on koillisessa  Kiinassa, melkoisen lähellä Pohjois-Korean rajaa. Tulee sekin mieleen, että pysyyköhän alue rauhallisena ja mitä Koreassa vallanvaihdon yhteydessä tapahtuu. Saku tulee kotiin opiskelusitaan lomalle tammikuussa. Siellä on muuten pakkasta tähän aikaan vuodesta. Ja vähän lunta.

Muutama muisto Pekingin hutongeista Kiinan matkalta 2009Toisenlainen Peking:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti