torstai 9. syyskuuta 2010

Suomen lippu salkoon ainoan poikani takia!

- Meillä ei ole koskaan ollut opiskelijaa Suomesta. Nyt nostetaan Suomen lippu salkoon.
Näin suomalais-pakistanilais-australialaiselleni, jolla on Suomen ja Australian passit.  Suomen passi on se käyttökelpoisin, kotimaan, äidin maan passi.

Sakulle siis liputetaan joka päivä. Mieleen tulee jälleen kuva kiinalaisista marssimassa, punalippuineen.

- Nyt pitää vielä selvittää oma nettiyhteys ja pyykinpesuhommat.

- Arvaas äiti, jouduin kuoroon, bassoksi, en oikein tiedä miten se kävi! Ainoa poikani ei osaa laulaa. Seitsemänvuotiaana kavereiden kanssa suunnittelema bändi ei koskaan päässyt kiertueelle, vaikka suunnitelmissa oli 7 rekkalastin rekvisiitta ja matka Amerikkaan. Äitiä pyydettiin manageriksi, koska osasin englantia ja Saku kirjoitti kynä sauhuten englanninkielisiä laulunsanoja, hommaan valittu myös kielitaitoisena. Mainosjulisteet ovat vieläkin minulla tallella noin vuodelta 1993. Esikuvana oli Gun´s and Roses. Se siitä, mutta näkisinpä Sakun lavalla kuoronsa kanssa. Uskomaton ajatus!

- Mut kuule, huomasin, että siellä kuorossa kannattaa olla. Mulla on ainakin kymmenen puhelinnumeroa, vanhempia opiskelijoita. joilta voin kysellä kaikkea milloin vain. Sanoinkin orpoina kuljeskeleville tulokkaille, että sinne vaan, harrastuksiin, niin tutustutte muihin.

- Kiinankieltä opiskellaan 4 tuntia joka päivä jouluun asti. Nuo vanhemmat opiskelijat kertoivat, että loppupeleissä monet proffat eivät puhu kunnolla englantia ja kiinan kielen perustuntemus on ihan välttämätön, kannattaa todella panostaa siihen alussa.

- Totta huomaan miten tärkeää se on, ruokaakan ei osaa tilata ilman kieltä, ellei valitse arviosta. Jätin avaimeni sisään, ja sain elekielellä esittää avaimen tarinan, no, selvisihän se, mutta pienikin kielitaito auttaisi.  Pekingissä on vielä paljon kylttejä englanniksi, mutta täällä ei . Peruskirjoitusmerkit on tärkeää oppia.

- Opiskelusta orientaatiossa ymmärsin, että ellei pääse tenteistä läpi, täytyy mennä preppauskurssille. Jälkeen ei ole varaa juuri jäädä. Aluksi on paljon matematiikkaa kiinankielen lisäksi. Ohjelma on aika tiukka.

Tosin englanninkieliset kyltit ja menut Pekingissä joskus vain antoivat hienoisen viitteen asiaan. Tietäisikö joku mitä saa, jos tilaa Grandmother vegetables, isoäitivihanneksia? Tai The black pepper fires Liu Niu, vapaasti käännettynä mustapippuri tulittaa Liu Niuta. Kylttejä ja menuita Pekingistä, kuvat viime vuoden syyskuun malkaltani (blogipäivitykset syyskuu 2009).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti