tiistai 24. elokuuta 2010

Eteenpäin....Laos? Vietnam? Australia?

Blogini  aloittaneen Helsinki-Venäjä-Mongolia-Kiinan matkan jälkeen (elo-syyskuun bloggaukset 2009) ajattelin, että jatkan blogia joka tapauksessa, sen kummemmin vielä tiedostamatta tulevia matkoja: Siperian kautta eteenpäin. Mielessäni oli kyllä Australian matka, tyttäreni luo. Äidin vointi oli talvella sen verran kiikun kaakun, etten ajatellut sen kummempia vielä milloin sinne pääsisin.... ja kiva ehdotus tulikin ihan puun takaa, täydellisenä yllätyksenä.

Edellisen matkan matkakumppanini soitti ja ehdotti uutta matkaa. Hänen mielessään oli Laos, Burma, ehkä Thaimaa. Haa, raksutti matkavarvasta heti; voisinhan ottaa lennon Australiaan ja muutaman viikon stopoverin esimerkiksi Bangkokiin. Silloin voisimme reissata Etelä-Aasian  alueella parissa-kolmessa maassa 5-4 viikkoa. Matkatoverini palaisi töihinsä, minä jatkaisin Melbourneen. Excursion fare eli halvin reissumatka ausseihin on 800-1100 euroa riippuen sesongista. High season eli korkea sesonki on joulun ympärillä.

En vielä tiedä milloin kaverillani on loma, joskus loppuvuodesta. Suunnitelmat ovat siis aika alussa.
Ja juuri nyt kaverini soittikin, tapaamme ja juttelemme jatkosta huomenna.

Kartta siis esiin. Tarkkoja suunnitelmia emme tälläkään kertaa varmasti tee, tarkemmat suunnat sitten vasta paikan päällä.

Tässä vaiheessa matka ei ole varma, reitti ei ole varma....
Burma..pääseeköhän sinne edes. Siis Myanmar
Thaimaa....olen ollut siellä Bangkokissa ja pohjoisessa Chiang Maissa noin vuonna 1973 tai 1974.
Vietnam....erityisen kiinnostava
Laos....erityisen erityisen kiinnostava

Marketta Horn matkusteli jossain siellä, hänen pikkuisen ärsyttävä kirjansa Neljän dollarin päivä  pitääkin lukea uudelleen. Marketta Horn matkusti pieni reppu selässään pikkubudjetilla ekologisesti, antaa kivoja vinkkeja, mutta suhtautuu uskontoihin usein äreästi ja kiukkuisena; rukouskutsu oli hänelle joku tiejyrän kaltainen inhotus ja häirintä. Huppariin pukeutuva aikuinen nainen (Marjatta Hornilla taisi olla kaksi hupparia matkassa, punainen ja musta, toinen taisi olla Amnestyn) saa takuuvarmasti outoja katseita ja huonoa kohtelua; joissain paikoissa olisi hyvä tietää ja opetella edes pikkuisen paikallisia tapoja ja yleisiä käsityksiä. Siitä huolimatta tai sen takia kirja oli mielenkiintoista luettavaa.

Telkkarissa puhuttiin astrologiasta: Jousimies tulee ja menee ja viheltelee mennessään. Kommentoin pojalleni, että tunnen tuon melkein motokseni. Johon poikani; äiti, uskotko oikeesti tuohon. No, ihan joka päivä ei jaksa vihellellä, mutta menemiseen olisin aika valmis Indokiinaan!

Tarkistin, mitä itse asiassa on Indokiina.

Wikipedia:

Indokiina tai Indokiinan niemimaa on maantieteellinen alue ja niemimaa Kaakkois-Aasiassa.Laajimmillaan Indokiina käsittää maat Aasian manteereella Intian ja Kiinan välissä, jolloin mukaan lasketaan Vietnamin, Laosin, Kambodžan, Thaimaan ja Myanmarin alueet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti