sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Dalian tulee todeksi


Sinne Keltaisen meren rannalle, lähelle Pohjois-Korean rajaa on poikani menossa opiskelemaan Dalianin lääketieteelliseen yliopistoon.  Kaiken paperityön onnistuminen ajoissa on jännittänyt meitä kaikkia! Nyt on aivan pienestä kiinni. Tai paremmin ei mistään, sillä eiköhän Kelan opintotukipäätös ole tulossa. Mutta kuitenkin, aina on pieni jännitys, että kaikki saadaan soviteltua ajoissa. Vielä lentojen varaus, asunnon irtisanominen ja luovutus...muutto. Ja Kela perää vielä tietoa lukukausien päivämääristä.

Näyttää siltä, että paras vaihtoehto, ja ehdottomasti halvin, on Aeroflotin reitti Pekingiin (alle 400 e) . Finnairilta saa joskus edullisia tarjouksia melkein samaan hintaa, normaalisti edestakainen Helsinki-Peking-Helsinki on noin 800 e. Sitten vielä junakyyti Pekingistä Dalianiin. Lentojakin on, mutta hinnakkaita suhteessa koko matkaan ja Kiinassa on mukavia luotijunia, jollaisessa itsekin matkustin.

Aisha on tehnyt jo säästöpossusuunnitelmat Dalianin matkaa varten Melbournesta. Minusta on kiva tunne, melkein tunnen kaupungin, kun vuosi sitten kävin siellä lähellä, meren toisella puolen Qinhuangdaossa...junalla vajaat tuhat kilometriä, kun joutuu kiertämään, laivalla menisi vikkelämmin. Ainakaan äidin mielessä ei ole huolen ripettäkään. Molemmat nuoret aikuiseni tulevat toimeen missä vain, ja molemmilla on paljon kokemusta eri puolilta maailmaa, jo syntymälahjanaan. Viisivuotiaina kaksoseni olivat käyneet jokaisella maapallonpuoliskolla ja jokaisella mantereella Etelämannerta lukuunottamatta.

Netissä kerrottiinkin, että nuo kaksi kaupunkia ovat samanoloiset, virkeät modernit kiinalaiset kaupungit saman meren vastarannoilla. Dalianista pääsee nopeasti Etelä-Koreaan, Japaniin...ja tietenkin Kiinan puoleiseen Mongoliaan, jota Sisä-Mongoliaksi (Inner Mongolia) sanotaan ja itse Mongoliaan. Mielessäni vilisee jo mahdollisuuksia!

Löysin netistä yhden ainoan suomalaisen tekemän matkakertomuksen Dalianista.  Opiskelija vietti siellä vuoden kiinankieltä opiskellen.

Dalianin alueella on muuten Kiinan muurin päätepiste.

Tässä muutama kuva viime vuoden matkaltani Keltaisen meren rannalta Qinhuangdaosta, sieltä vastakkaiselta rannalta Dalianista  katsottuna.Wikipedia kertoo Dalianista tässä.

DaliaXpat on sivusto, jota ylläpitävät Dalianissa asuvat ulkomaalaiset. Paljon käytännön asioita tässä linkissä.

Junalippu luotijunalla Peking-Qinhuangdao, samalla radalla jatketaan Dalianiin.....ja vielä merenrannalla on kaikenlaisia ihania mereneläviä tarjolla...niitä syömme...ehkä emme ihan kaikkea ole maistaneet...kuka tietää mitä nämä palleroiset ovat, tai nuo mustat cowboy-taskut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti