sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Dalian kuviaDalian raportit jatkuvat, kunhan saan teknistä apua niiden tänne kopioimiseksi. Lähitukeni kun on siellä ja neuvominen...no, Skypessä olemme jo jutelleet niin eiköhän neuvontapalvelukin pian toimi etäisyydestä huolimatta.

Tässä kohdin merkitsen muistiin, että toisinajattelija Liu Xiaobo sai Nobelin rauhanpalkinnon 2010.
Kiina on kovin ristiriitainen maa ihmisoikeuksien suhteen, ja on onnellista, että siellä on ihmisiä, jotka uskaltavat ja jaksavat toimia olojen parantamiseksi. Itse näin vain pienen vilauksen ihmisoikeustilanteesta; vaikkapa keskustelut pikkuhotellin työntekijöiden kanssa työoloista: ei vapaapäiviä ja työpäivät kellon ympäri tai ilmeinen ilmaisuvapauden rajoittaminen mediassa. Minne päin Kiina jatkaa tulevaisuudessa, kun taloudellinen kasvu ja kapitalistinen meininki on huimaa, mutta ihmisoikeuksien puolustaminen vie vankilaan?

Guardian lehden artikkeli ja video, jossa tarkemmin kerrotaan Liu Xiaobon työstä ilmaisuvapauden ja muiden ihmisoikeuksien vuoksi.


Opiskelukaverit ovat toistaiseksi ulkomaalaisia, Ghanasta, Somaliasta, Intiasta, Pakistanista. Kiinalaiset asuvat ja opiskelevat erillään.

Kuva Dalianin keskustasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti