perjantai 2. huhtikuuta 2010

Viisi suosikkia ja mangorouva

Tämän viisi suosikkia (five favs) idean lainasin tyttäreni blogista. No minun kaksi elämäni suosikkia jakavat ensimmäisen sijan. Vaikka kuinka koetan saada pääni kääntymään ja ajattelemaan jotakin muuta; onko nyt hassua laittaa lapsensa tärkeimmiksi. No kun tämän olen sanonut, voin joku muu päivä sitten miettiä senhetkiset viisi suosikkiani rauhassa. Miten sen vielä selvemmin sanoisin, kaksoseni ovat minulle maailmassa kaikkein tärkeimmät.

1. ja 2. Aisha ja Saku
3. Rasmalai, pakistanilais-intialainen jälkkäri. Opin pari viikkoa sitten tekemään niitä. Varsinainen tekotapa on erittäin monimutkainen alkaen juuston valmistuksesta. Siksi olen onnellinen oppiessani lyhennetyn version ja se toimii!
4. Avanto. Innostuin tänä talvena ja se on niin ihanaa!
5. Kirjat, kirjat. Nyt luen Lauri Viidan Moreenin ihan kohta, luin Aila Meriluodon kirjan Lauri Viidasta juuri toiseen kertaan vähän alustuksena tuohon voimakkaan outoon mieheen. Mielen outoudet ovat aina kiinnostaneet minua.


Nuo tulivat mieleeni juuri tänään. Seuraavaan tulee ainakin mango. Ei sopinut vielä tähän listaan, vaikka ihanan pehmeä mango oli työntyä listaan joka välissä. Eivät ne ole mitään marketin mangoja, vaan Helsingin itämaisiin kauppoihin tulee Pakistanista suuria kullankeltaisia hedelmiä lyhyen sesongin aikana (kesäkuussa). Pekingissä hedelmärouva (kuvassa) tunnisti minut jo, yhteisen kielen puutteessa hän nauroi hersyvästi punnitessaan kilon mötikät ja kietoi ne pehmeisiin liinoihin. Ne mangot olivat aivan samanlaisia ihanuuksia kuin pakistanilaisetkin. Ja niitähän me siellä söimme, Pakistanissa, korikaupalla.

1 kommentti:

  1. Sä oot meidän suosikki!

    Haluisin myös luke Viidan Moreenin yritin silloin siellä ollessa, mutta olo oli rauhaton ja tuntui, että piti tunnustella ja muistaa joka sana ja lause. Meriluodon kirja Viidasta on tosi hyvä, koskettava.

    putui

    VastaaPoista